(+381 11) 3239-805 | 3239-846

Advokatska komora Beograda

Fiat justicia
SAOPŠTENJE – IZGRAĐENA „ADVOKATSKA ČEKAONICA“ U KPZ „ZABELA“ I DOGOVORENO ZAKAZIVANJE POSETA ADVOKATA PUTEM EMAILA

SAOPŠTENJE – IZGRAĐENA „ADVOKATSKA ČEKAONICA“ U KPZ „ZABELA“ I DOGOVORENO ZAKAZIVANJE POSETA ADVOKATA PUTEM EMAILA

Obaveštavamo javnost da je dana 11.12.2019.god. svečano otvorena „Advokatska čekaonica“ koja je izgrađena na ulazu u Kazneno popravni zavod „Zabela“ sredstvima iz donacije Advokatske komore Beograda, u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija RS.

Advokatsku čekaonicu zvanično su otvorili Jugoslav Tintor, predsednik AK Beograda, Viktor Gostiljac, predsednik AK Srbije,  Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija RS i Dejan Novaković, upravnik KPZ „Zabela“.

Kako je najveći broj osuđenika u KPZ „Zabela“ iz Beograda, AK Beograda je donirala sredstva za izgradnju prostorije površine 30m2 i ovu prostoriju u potpunosti opremila.

Istovremeno je postignut dogovor između AK Beograda i Uprave KPZ „Zabela“ da advokati mogu zakazivati posete klijentima preko emaila pokpz@uiks.gov.rs jedan dan unapred, čime se olakšava rad i advokatima i upravi zavoda u smislu uštede vremena i kraćeg čekanja.

Realizacija projekta „Advokatske čekaonice“ i postignut dogovor oko zakazivanja poseta predstavlja dobar primer uspešne saradnje advokature i državnih organa u cilju unapređenja uslova za advokatske posete klijentima koji se nalaze na izdržavalju kazne.

PREDSEDNIK

ADVOKATSKE KOMORE BEOGRAD

Jugoslav Tintor, advokat

                                                                                                                                      

SAOPŠTENJE AK BEOGRADA

Štampa vesti