(+381 11) 3239-805 | 3239-846

Адвокатска комора Београда

Fiat justicia

Обавештење

Поштоване колеге,
Позивамо све адвокате који су заинтересовани да пруже лични допринос у борби за заштиту интереса професије да се пријаве у рад стручних тимова АК Београда.

У прилогу можете видети списак комисија АК Београда за поједина питања од значаја за положај адвокатуре.

Југослав Тинтор, адвокат
Председник Адвокатске коморе Београда

Детаљније
Обавештење – Новогодишњи поклони

Поштоване колеге,

Обавештавам Вас да је Управни одбор АК Београда донео одлуку да је старосна граница за доделу новогодишњих поклона деци адвоката подигнута са 7 на 10 година.

Молимо Вас да најкасније до 30.11.2017. поднесете захтеве за доделу новогодишњих поклона.
Обавештење поводом организације новогодишње представе можете видети у прилогу.

Детаљније
Обавештење

Адвокатска комора Београда, Академија Адвокатске коморе Србије и Мисија ОЕБС у Србији позивају вас на семинар на тему „Заступање пред Европским судом за људска права: право на слободу и безбедност личности и забрана злостављања“, који ће се одржати у среду, 29. новембра 2017. године, са почетком у 16 часова, у Београду (АК Београда, Дечанска 13).
Циљ семинара је да се учесници упознају са правилима поступка пред Европским судом за људска права и заштитом права на слободу и безбедност личности и забране мучења и других облика злостављања, при чему ће нагласак бити на заштити ових права у контексту кривичног поступка и рада полиције.

Предавачи ће бити: др Вељко Делибашић, адвокат у Београду и потпредседник Адвокатске коморе Београда, Владимир Бељански, адвокат у Новом Саду и председник Адвокатске коморе Војводине и Жарко Марковић, правни саветник у Мисији ОЕБС у Србији.

Молимо Вас да долазак пријавите до 27. новембра, на е-маил или телефон Жарка Марковића (zarko.markovic@osce.org, 011 3606 228) или Марије Секуловић (marija.sekulovic@osce.org, 011 3606 247)

Детаљније
OBAVEŠTENJE O ODRŽAVANJU ADVOKATSKOG ISPITA – ISPITNI ROK DECEMBAR 2017.

Обавештавамо све заинтересоване кандидате за полагање адвокатског испита да је термин одржавања адвокатског испита, пред комисијом Адвокатске коморе Београда, у ДЕЦЕМБАРСКОМ испитном року заказан за петак 01.12.2017. године у 14,00 часова.
Молимо Вас да Ваше захтеве за полагање адвокатског испита уз сву неопходну документацију доставите најкасније до среде 29.11.2017. године.
НАПОМЕНА: Питања из области Адвокатска тарифа постављају се из нове Тарифе о наградама и накнадама трошкова за рад адвоката Сл.гласник РС 121/2012 која је објављена на сајту Адвокатске коморе Београда

Детаљније
Пријаве на листу бранилаца по службеној дужности као и привремених заступника у парничном и пореском поступку

Поштоване колеге,

У прилогу можете видети све пријаве на листу бранилаца по службеној дужности, као и привремених заступника у парничном и пореском поступку. Молимо Вас да у колико приметите неке грешке или неправилности обавестите Комору како би смо исте исправили.

С поштовањем

ПРЕДСЕДНИК АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА

Југослав Тинтор, адвокат

Детаљније
Обавештење о одржавању адвокатског испита

Обавештавамо све заинтересоване  кандидате за полагање адвокатског испита да је термин одржавања адвокатског испита пред комисијом Адвокатске коморе Београда, у ОКТОБАРСКОМ  испитном року заказан за четвртак  26.10.2017. године у 14,00 часова. Молимо Вас да Ваше захтеве за полагање адвокатског испита уз сву неопходну документацију доставите најкасније до среде  25.10.2017. године до 12 часова.

Детаљније