(+381 11) 3239-805 | 3239-846

Advokatska komora Beograda

Fiat justicia
POZIV ADVOKATIMA BEOGRADA ZA UPIS POSTDIPLOMSKIH STUDIJA NA PRAVNOM FAKULTETU ČIKAGO – KENT POD POVLAŠĆENIM USLOVIMA ŠKOLOVANJA

Poštovane kolege

U prilogu se možete upoznati sa pozivom zainteresovanim advokatima iz Beograda da se prijave na postdiplomske studije koje organizuje Pravni fakultet Čikago – Kent. Ove postdiplomske studije podrazumevaju pohađanje prva dva semestra u Atini – Grčka u periodu septembar 2018 – maj 2019, nakon čega se dobija Sertifikat koji zajednički izdaju Škola američkog prava i Pravni fakultet Čikago-Kent. Na osnovu Sertifikata advokati imaju pravo da nastave da pohađaju još jedan semestar u Čikagu – SAD, koji traje 5 meseci umesto jedne godine i završava se sticanjem diplome „LLM“ iz oblasti „Američko i  međunarodno pravo“ uz mogućnost polaganja pravosudnog ispita u SAD. Po završenom jednom semestru u Čikagu postoji mogućnost upisivanja i drugog semestra, nakon kojeg se stiče diploma „LLM“ iz oblasti „Sudskog zastupanja“, „Međunarodnog prava intelektualne svojine“ ili „Prava finansijskih usluga“.

U napred navedenim slučajevima advokatima je obezbeđen popust u visini od 75% školarine, kao i mogućnost apliciranja za popust u visini od 100% školarine.

Pravni fakultet Čikago – Kent akreditovan je od strane Američke advokatske komore  1936 godine, a član je Udruženja američkih pravnih fakulteta od 1951.godine. Postdiplomske studije pružaju ne samo mogućnost zainteresovanim advokatima Beograda da se pod povlašćenim uslovima stručno usavrše, već i mogućnost svim advokatima koji nameravaju da bavljenje advokaturom nastave u SAD da nakon sticanja diplome „LLM“ na Pravnom fakultetu Čikago – Kent, u propisanom postupku ostvare pravo na rad i dalje karijerno napredovanje u SAD.

 

                            Predsednik Advokatske komore Beograda

                                   Jugosav Tintor, advokat

POZIV PRAVNOG FAKULTETA ČIKAGO-KENT

Štampa vesti