(+381 11) 3239-805 | 3239-846

Advokatska komora Beograda

Fiat justicia
Saopštenje Upravnog odbora AKB

Poštovane kolege,
U toku je medijska kampanja koja ima za cilj da nas kompromituje kao Upravni odbor AK Beograda koji je konstituisan 19.05.2017. i predstavi da „nećemo raditi u interesu advokature“.
Jedini cilj bivšeg predsednika Slobodana Šoškića i članova bivšeg Upravnog odbora koji plasiraju ovakve neistine je da animiraju advokate da 10.06.2017. učestvuju u izboru paralelnih organa AKB, iako su izbori već održani 13.05.2017. Time se samo produžava haos u advokaturi i stvara mogućnost novih sudskih postupaka. Zbog toga pozivamo advokate da ne prisustvuju skupu 10.06.2017 jer ga je zakazao nelegalan UO,odlukom koju je Skupština AKB stavila van snage 23.04.2017
U javnosti se plasiraju sledeće NEISTINE:
-da ćemo favorizovati „velike advokatske kancelarije“ na štetu individualne advokature
-da ćemo povećati visinu premije osiguranja od profesionalne odgovornosti
-da ćemo uvesti licenciranje advokata tako da se samo neki mogu baviti krivičnim pravom.
Za članove Upravnog odbora izabrani smo jer smo advokati koji „žive od advokatske torbe“, čiju samostalnost i nezavisnost niko ne može dovesti u pitanje. AK Beograda nije nadležna da menja visinu premije osiguranja, a bilo kakvo licenciranje advokata ne bi bilo u skladu sa Zakonom o advokaturi.
Zadatak Upravnog odbora biće da se uspostavi normalno funkcionisanje komore u interesu advokata, upravo u cilju zaštite samostalnosti i nezavisnosti advokature. Zadatak Upravnog odbora biće i da se preispita finansijsko poslovanje AK Beograda u proteklih sedam godina. Želimo da stavimo tačku na podele i otpočnemo sa rešavanjem nagomilanih problema advokature.
Naša imena su najveća garancija da nećemo raditi na štetu individualne advokature, kojoj svi pripadamo.
Jugoslav Tintor
Dr Veljko Delibašić
Dragoslav Ljubičanović
Miroslav Vasić
Đorđe Mara
Đorđe Kalanj
Jasmina Pavlović
Saša Ivanišević
Miodrag Rašić
Vladimir Prijović
Tanja Stanišić
Nebojša Stanković
Maja Atanasković
Nenad Ranković
Željko Simić
PREDSEDNIK ADVOKATSKE KOMORE BEOGRADA
Jugoslav Tintor, advokat

Prilog 1

Štampa vesti